Preview Mode Links will not work in preview mode

Telegraaf Formule 1 podcast


Nov 17, 2020

In de nieuwe Formule 1-podcast bespreken voormalig coureur Christijan Albers en onze verslaggever Erik van Haren de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Zo gaat het onder meer over de 7e wereldtitel van Lewis Hamilton, die hij heeft binnengehaald met zijn overwinning in Turkije.

Ook komt de dramatische start van Max Verstappen aan bod. En hoe kon zijn Red Bull verkeerd zijn afgesteld? Op het drijfnatte circuit van Istanbul Park was er lange tijd een strijd om de eerste plek. Ondanks de vele kanshebbers nam Hamilton tegen het einde van de race toch weer de leiding. Albers had Lance Stroll de overwinning gegund, zo laat hij weten in de podcast. De Racing Point-coureur kende aanvankelijk een geweldig weekeinde, maar was op zondag de dupe van de tactiek van zijn team.

De race van Verstappen was teleurstellend, al was Red Bull over het weekeinde gezien het sterkste team. De frustratie begon al aan de start, waar Verstappen en zijn teamgenoot Albon een slecht begin van de race beleefden. In de podcast bespreken Albers en Van Haren de verkeerd afgestelde voorvleugel van de Red Bull, de dubbele wielspin en het paradoxale gegeven dat Max ’langzamer’ werd toen de baan opdroogde.