Preview Mode Links will not work in preview mode

Telegraaf Formule 1 podcast


Nov 30, 2020

In de nieuwe Formule 1-podcast bespreken voormalig coureur Christijan Albers en onze verslaggever Erik van Haren de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Natuurlijk wordt uitgebreid stilgestaan bij de horrorcrash van Romain Grosjean tijdens de Grand Prix van Bahrein.

In de podcast legt Albers uit hoe de crash van Grosjean heeft kunnen gebeuren. Valt de Fransman zelf nog iets te verwijten? Na afloop van de race uitte Daniel Ricciardo felle kritiek op de Formule 1, omdat de crash van Romain zo uitvoerig in beeld werd gebracht. Er zou sprake zijn van ‘entertainment’ en ‘Hollywoodbeelden’. Van Haren en Albers delen deze mening absoluut niet. „Een F1-coureur krijgt 22 miljoen euro betaald per jaar. Je krijgt dat niet om veilig achter een bureau te zitten. Je wéét dat er risico’s verbonden zitten aan de sport en dat zie je terug in je salaris.”

Verder gaat het in de podcast over de strategie van Red Bull, die volgens Max Verstappen niet agressief genoeg is. Heeft Verstappen, die tweede werd in de race, een punt? Ook vindt Albers het merkwaardig dat Verstappen zich plots uitspreekt over de positie van zijn teamgenoot Albon. „Het zegt wel iets over Max Verstappen. Aan zelfvertrouwen geen gebrek.”